Lekers Hof

Op de hoek van Den Dries en Den Akker in Ledeacker is een sfeervolle woonhof met levensloopbestendige woningen in ontwikkeling.

WoonhofjeLekers Hof
Het plan bestaat uit 12 duurzame koopwoningen met eigen tuin en parkeermogelijkheid op (semi) openbaar gebied. De woningen zijn allen voorzien van een compleet woonprogramma op de begane grond en hebben op de eerste verdieping ruimte voor extra mogelijkheden. Deze plattegrondindeling van de woningen leent zich uitstekend voor senioren die graag wat kleiner willen gaan wonen en in de nabije toekomst mogelijk zorgbehoevend worden. Door de woningen zo te positioneren is er een traditioneel woonhofje gecreëerd waar bewoners de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten en wat zorgt voor een prettige leefomgeving.

Energieneutraal
Een actueel thema is op dit moment “gasloos bouwen”. Ook de 12 woningen van ‘t Lekershof worden zonder gasaansluiting gebouwd. Daarnaast heeft de ontwikkelaar het voornemen woningen te realiseren die energieneutraal zijn.

Bestemmingsplan
Voordat de plannen gerealiseerd kunnen worden zal eerst het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Pas als de juiste procedures zijn gevolgd kan er gestart worden met de bouw.

Haalbaarheid
Gemeente Sint Anthonis en Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V. uit Wijchen hebben een intentieovereenkomst getekend om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken. Deze inloopavond is daar een belangrijk onderdeel van. Architectenbureau Bulkens uit Molenhoek draagt zorg voor het ontwerp.

woensdag 12 december 2018
Wandeling KBO

Wandeling KBO, vertrek 9.00 uur vanaf 't Dorpshuus

donderdag 13 december 2018
Kerstviering KBO

Kerstviering KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur

donderdag 27 december 2018
Kwizzut

Dorpsquiz voor Sint Anthonis en Ledeacker, met een grotendeels Ledeackerse organisatie.

woensdag 2 januari 2019
Kienen KBO

Kienen KBO in 't Dorpshuus, aanvang 14.00 uur.

zaterdag 12 januari 2019
Kwizzut feestavond

Uitslag van de dorpsquiz in de Activiahal sporthal.

zondag 13 januari 2019
Eten KBO

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur.

dinsdag 22 januari 2019
Infoavond Vitale Kernen

Informatieavond 'Vitale Kernen' in 't Dorpshuus.

zondag 10 februari 2019
Voorverkoop Bonte Avond

Deze zondagochtend start de voorverkoop kaarten Bonte Avond in 't Dorpshuus.

zaterdag 23 februari 2019
Bonte Avond

Bonte Avond carnavalsvereniging De Hanen.

zaterdag 2 maart 2019
Boerenbruiloft

Boerenbruiloft carnavalsvereniging De Hanen.

zondag 3 maart 2019
Optocht

Carnavalsoptocht Sint Anthonis. Loopgroepen, paren of enkelingen kunnen zich opgeven bij het secretariaat van CV De Hanen vóór 23 februari. Voor de Lekerse deelnemers aan de optocht is er een extra beloning.

maandag 4 maart 2019
Lekerse Avond

Lekerse Avond in 't Dorpshuus inclusief bierpulschuiven en meer vermakelijk entertainment. Aanmelden voor het bierpulschuiven van teams van 3 personen is mogelijk bij CV De Hanen. Aan het winnende team en aan het origineelst verklede team worden prijzen uitgereikt.

dinsdag 5 maart 2019
Kuukenbal

Kuukenbal van CV De Hanen.