Lekers Hof

Op de hoek van Den Dries en Den Akker in Ledeacker is een sfeervolle woonhof met levensloopbestendige woningen in ontwikkeling.

WoonhofjeLekers Hof
Het plan bestaat uit 12 duurzame koopwoningen met eigen tuin en parkeermogelijkheid op (semi) openbaar gebied. De woningen zijn allen voorzien van een compleet woonprogramma op de begane grond en hebben op de eerste verdieping ruimte voor extra mogelijkheden. Deze plattegrondindeling van de woningen leent zich uitstekend voor senioren die graag wat kleiner willen gaan wonen en in de nabije toekomst mogelijk zorgbehoevend worden. Door de woningen zo te positioneren is er een traditioneel woonhofje gecreëerd waar bewoners de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten en wat zorgt voor een prettige leefomgeving.

Energieneutraal
Een actueel thema is op dit moment “gasloos bouwen”. Ook de 12 woningen van ‘t Lekershof worden zonder gasaansluiting gebouwd. Daarnaast heeft de ontwikkelaar het voornemen woningen te realiseren die energieneutraal zijn.

Bestemmingsplan
Voordat de plannen gerealiseerd kunnen worden zal eerst het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Pas als de juiste procedures zijn gevolgd kan er gestart worden met de bouw.

Haalbaarheid
Gemeente Sint Anthonis en Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V. uit Wijchen hebben een intentieovereenkomst getekend om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken. Deze inloopavond is daar een belangrijk onderdeel van. Architectenbureau Bulkens uit Molenhoek draagt zorg voor het ontwerp.

zaterdag 23 februari 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent.

zaterdag 23 februari 2019
Bonte Avond

Bonte Avond carnavalsvereniging De Hanen in MFC Oelbroeck, Sint Anhonis, aanvang 20:00u.

zaterdag 2 maart 2019
Boerenbruiloft

Boerenbruiloft carnavalsvereniging De Hanen in 't Dorpshuus, aanvang 20:00u.

zondag 3 maart 2019
Optocht en matinee

Carnavalsoptocht Sint Anthonis vanaf 14:00u. Loopgroepen, paren of enkelingen kunnen zich opgeven bij het secretariaat van CV De Hanen vóór 23 februari. Voor de Lekerse deelnemers aan de optocht is er een extra beloning. Na afloop start het matinee in 't Dorpshuus.

maandag 4 maart 2019
Lekerse Avond

Lekerse Avond in 't Dorpshuus inclusief bierpulschuiven en meer vermakelijk entertainment. Aanmelden voor het bierpulschuiven van teams van 3 personen is mogelijk bij CV De Hanen. Aan het winnende team en aan het origineelst verklede team worden prijzen uitgereikt. Aanvang 20:00u.

dinsdag 5 maart 2019
Kuukenbal

Kuukenbal van CV De Hanen. Aanvang 14:00u

woensdag 6 maart 2019
Kienen KBO

Kienen KBO in 't Dorpshuus, aanvang 14.00 uur

vrijdag 8 maart 2019
Aanplantdag speel/ontmoetingsplek

Het is de bedoeling dat de speel- en ontmoetingsplek op Den Berk mooi wordt aangeplant. Vrijdag 8 maart willen we alle Lekerse hulp vragen om te komen helpen met het aanplanten. Vanaf 8:45 uur tot +/- 12:30 uur.

zondag 10 maart 2019
Eten KBO

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur.

woensdag 13 en dinsdag 19 maart 2019
Herhalingsles reanimatie AED

Herhalingsles reanimatie/AED in 't Dorpshuus

woensdag 13 maart 2019
Wandelen KBO

Wandeling KBO, vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus

dinsdag 26 maart 2019
Rondbrengen Goede Doelen enveloppen

zaterdag 30 maart 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent.

dinsdag/woensdag 2/3 april 2019
Ophalen Goede Doelen enveloppen