Lekers Hof

Op de hoek van Den Dries en Den Akker in Ledeacker is een sfeervolle woonhof met levensloopbestendige woningen in ontwikkeling.

Inloopavond 18 maart 2019

In juli 2018 hebben de gemeente en Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V. een inloopavond gehouden over de ontwikkeling van de woonhof aan Den Dries en Den Akker. Het plan is tijdens die inloopavond op positief ontvangen, uiteraard met wat opmerkingen en aandachtspunten. Deze punten zijn zo goed als het kan verwerkt in het plan. Daarnaast is er veel gesproken over de onderwerpen parkeren en verkeer in de totale wijk Den Dries.

Verkeerskundig onderzoek
In overleg met de projectontwikkelaar heeft de gemeente ervoor gekozen om eerst een verkeerskundig onderzoek te doen naar de huidige situatie. Dan weten we beter welke aanpassingen we moeten doen voor de toekomstige situatie. Dit onderzoek heeft langer geduurd dan verwacht. Inmiddels is het onderzoek afgerond en heeft de gemeente aantal conclusies getrokken.

Tweede inloopavond
Nu organiseert de gemeente een tweede inloopavond. Op deze avond worden de resultaten van het verkeerskundig onderzoek en de aangepaste opzet van het bouwplan gepresenteerd. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in 't Dorpshuus in Ledeacker op maandag 18 maart 2019. Inloop tussen 19.30u en 21.00u. Voor vragen kunt u terecht bij Susan Oppers – Selten van de gemeente Sint Anthonis.

WoonhofjeLekers Hof
Het plan bestaat uit 12 duurzame koopwoningen met eigen tuin en parkeermogelijkheid op (semi) openbaar gebied. De woningen zijn allen voorzien van een compleet woonprogramma op de begane grond en hebben op de eerste verdieping ruimte voor extra mogelijkheden. Deze plattegrondindeling van de woningen leent zich uitstekend voor senioren die graag wat kleiner willen gaan wonen en in de nabije toekomst mogelijk zorgbehoevend worden. Door de woningen zo te positioneren is er een traditioneel woonhofje gecreëerd waar bewoners de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten en wat zorgt voor een prettige leefomgeving.

Energieneutraal
Een actueel thema is op dit moment “gasloos bouwen”. Ook de 12 woningen van ‘t Lekershof worden zonder gasaansluiting gebouwd. Daarnaast heeft de ontwikkelaar het voornemen woningen te realiseren die energieneutraal zijn.

Bestemmingsplan
Voordat de plannen gerealiseerd kunnen worden zal eerst het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Pas als de juiste procedures zijn gevolgd kan er gestart worden met de bouw.

Haalbaarheid
Gemeente Sint Anthonis en Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V. uit Wijchen hebben een intentieovereenkomst getekend om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken. Deze inloopavond is daar een belangrijk onderdeel van. Architectenbureau Bulkens uit Molenhoek draagt zorg voor het ontwerp.

dinsdag 18 februari 2020
Informatieavond Dorpsontwikkelingsplan

Tientallen inwoners uit ons dorp hebben samen met de gemeente de mouwen opgestroopt! Ze hebben projecten opgezet om de leefbaarheid in 't Leker te verbeteren. Wil jij weten welke projecten? Of heb jij zelf goede ideeën? Kom dan naar deze inloopavond, aanvang 20.00 uur in 't Dorpshuus

donderdag 20 februari 2020
Inloopmiddag KBO

Inloopmiddag KBO, aanvang 14.00 uur in 't Dorpshuus

vrijdag 21 februari 2020
Schoolcarnaval

Schoolcarnaval op De Leander, aanvang 8.30 uur

vrijdag 21 februari 2020
Sleuteloverdracht carnaval

Sleuteloverdracht door de burgemeester aan alle prinsen uit de gemeente Sint Anthonis. Dit jaar in Stevensbeek.

zaterdag 22 februari 2020

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur

woensdag 11 maart 2020
Wandeltocht KBO

Wandeltocht KBO. Vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus.

woensdag 18 maart 2020
Vergadering KBO

Voorjaarsvergadering KBO in 't Dorpshuus.

donderdag 19 maart 2020
Inloopmiddag KBO

Inloopmiddag KBO. Aanvang 14.00 uur in 't Dorpshuus.

vrijdag 27 maart 2020
Jaarvergadering dorpsvereniging + vrijwilligersavond

Aansluitend aan de jaarvergadering is er een gezellige avond voor aile vrijwilligers van Ledeacker. Met een hapje en een drankje willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage, groot of klein. Er volgt nog een uitnodiging aan de vrijwilligers en wij proberen daarbij aan iedereen te denken, maar misschien zien we iemand over het hoofd. Dus als je geen uitnodiging hebt gehad, maar je bent wel actief (geweest) in ons dorp, kom dan 27 maart naar 't Dorpshuus. Aanvang 20.00 uur.

zaterdag 28 maart 2020
Inzamelen oud papier/oud ijzer