Collectief Lekers zonnedak

12 DECEMBER 2018 - De werkgroep Leker Energieneutraal ziet het zonnig in!

De realisatie van het collectieve zonnedak wordt beoogd bij de familie Cornelissen op de Mgr. Bekkersstraat, alwaar plaats is voor ca. 360 zonnepanelen. Inwoners van Ledeacker krijgen de mogelijkheid om bij deze nieuwe coöperatie zonnepanelen te kopen. Op basis van vergelijkbare projecten is de verwachting is dat deze maximaal €300,- per paneel gaan kosten (exacte prijs wordt later bekend gemaakt). Als je een paneel koopt, dan ontvang je 15 jaar lang een belastingvoordeel van 12 tot 13 cent per kWh van de door jouw zonnepaneel opgewekte elektriciteit. Dit wordt verrekend op je energierekening door de post energiebelasting te vereffenen. De verwachte terugverdientijd van je investering is ongeveer 8 jaar. Na deze 8 jaar blijft de energiebelasting op je energierekening voor de volgende 7 jaren doorberekend, dus dit wordt je extra rendement.

Daarnaast wordt de geproduceerde groene stroom door de coöperatie verkocht aan een energiemaatschappij. De besteding van deze extra opbrengst is aan de leden van de op te richten coöperatie. Tijdens de eerste inloopavond op 27 november zijn de eerste geïnteresseerden uitgebreid geïnformeerd over de plannen. De presentatie van deze avond kunt u op deze pagina terugvinden. Bij een eerste -indicatieve- inventarisatie was er al belangstelling voor ca. 240 panelen!

Wat zijn de redenen om mee te doen aan een collectief zonnedak?

• Omdat je graag zonnepanelen wilt, maar je eigen dak niet geschikt is i.v.m. ligging of schaduwinvloeden;
  • Omdat je zonnepanelen op je eigen dak niet mooi vindt;
  • Omdat je de investering in zonnepanelen op je eigen dak te hoog vindt. Met dit initiatief kun je al meedoen voor maximaal € 300,- per paneel;
  • Omdat je je spaargeld wilt investeren in duurzame projecten met een goed rendement (vele malen beter dan de spaarrekening);
  • Omdat je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame projecten in Ledeacker.

Het initiatief is interessant voor zowel particulieren als ondernemers (met kleinverbruiksaansluiting) uit Ledeacker.

Hoe kan ik me aanmelden?

Iedereen die interesse heeft kan vrijblijvend aanmelden via het emailadres lekerenergieneutraal@outlook.com. Ook je eventuele vragen worden via dit adres beantwoord. Met je vrijblijvende aanmelding wordt je vervolgens op de hoogte gehouden van het project, de uiteindelijke kosten per paneel, een indicatie van je terugverdientijd. Uiteindelijk ontvang je de uitnodiging met overeenkomst voor definitieve deelname.

Klik hier voor de hele presentatie

zaterdag 18 /zondag 19 mei 2019
Kermis Ledeacker

Zaterdagmiddag 18 mei om 14.30 uur gaat de kermis open, met dit jaar weer een verrassende attractie! Alle aanwezige kinderen die tussen 14.30 uur en 15.00 uur op het kermisterrein zijn krijgen een gratis strippenkaart, waarmee ze zich kunnen vermaken op de kermis, dus zorg dat je er op tijd bent! De kinderen mogen uiteraard een vriendje of vriendinnetje meenemen! We schenken gratis koffie en thee. Dit jaar zal de barbediening gedaan worden door de buurtvereniging van de Mgr. Bekkerstraat. Rend de klok van 16.30 uur zal er een frituurwagen
aanwezig zijn tot ongeveer 18.30 uur.
Op zaterdagavond 18 mei is er live muziek met de Kofferbent. In het Dorpshuus gaan de deuren om 20.30 open en is er een avondvullend programma met een gevarieerd repertoire van Abba tot Zz Top. Entree: € 15,00 inclusief 8 consumpties. Vol=vol! Kaarten zijn te reserveren via kermisleker@gmail.com
. (Betaling van de gereserveerde kaarten contant aan de kassa.)
Op zondagmiddag 19 mei zal de Sillybus weer rondrijden om alle Lekerse kinderen op te halen en naar de kermis te brengen. Als je instapt ontvang je een gratis strippenkaartl Dit is de route met de opstapplaatsen: 13.30 uur Fietsenzaak Theo Aben - 13.45 uur Hoek Pastoor v.d. Vaartweg/Vrijstraat - 13.50 uur Kerkplein - 14.00 uur Speelveld Den Dries/ Den Akker - 14.10 -14.45 uur vervolg via de Hoenderstraat, De Quayweg en Toven (zorg dat je buiten klaar staat!). Om 16.00 uur is er een loterij, waar weer leuke prijzen te winnen zijn! Graag tot ziens op de kermis!

dinsdag 21 mei 2019
Informatiebijeenkomst toekomstvisie herindeling

Meepraten over de toekomst van de gemeentelijke herindeling? Dinsdag 21 mei kan het! Alle verzamelde inbreng uit elke bijeenkomst per dorpskern wordt vertaald naar een toekomstvisie voor de nieuwe, heringedeelde gemeente. Jouw inbreng is hierbij van grote waarde. Kom daarom naar de Lekerse bijeenkomst op 21 mei om 19:30 in het Dorpshuus en geef je mening of deel je ervaring.

Ledeacker herindeling gemeente

zaterdag 25 mei 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent.

woensdag 12 juni 2019
Busreis KBO

woensdag 19 juni 2019
Fietstocht KBO