Reconstructie Dorpsstraat Ledeacker

Een enthousiaste werkgroep is al heel lang bezig om plannen te ontwikjkelen voor de reconstructie van de Dorpsstraat in Ledeacker.
 
Met de overdracht van provinciale weg naar de gemeente van de doorgaande weg vanaf de rotonde in Sint Anthonis tot aan de grens met Mill is ook een bedrag beschikbaar gesteld om deze weg op te knappen. De dorpsraden van Sint Anthonis, Ledeacker en Wanroij zijn gevraagd om met plannen voor de reconstructie te komen.
Een uitdagend project, waar de dorpsraden graag aan meewerkten. De plannen voor Wanroij zijn al gepresenteerd, nu is Ledeacker aan de beurt.
 
Een werkgroep, bestaande uit aanwonenden, een vertegenwoordiger van de gemeente en de dorpsvereniging, een verlichtingsspecialist en mensen met andere specialismen, komt met een vernieuwend en gewaagd plan. Uitgangspunt is het verlagen van de snelheid, het verhogen van de veiligheid voor fietsers en wandelaars, het verfraaien van het aangezicht van het dorp en het op elkaar afstemmen van het kerkplein en het schoolplein. 
 
Daarnaast moeten automobilisten het gevoel krijgen dat ze een bijzonder dorp inrijden en dat ze daar gerust wat meer tijd voor uit kunnen trekken. Die verschillende uitgangspunten zijn opgenomen in een schets, waar nu met name de Lekerse mensen hun licht over kunnen laten schijnen.
 
 
Op dinsdag 21 februari zijn twee informatieavonden gepland in het Dorpshuus. De eerste ronde start om 19:00 uur en de tweede ronde begint om 21:00 uur. Eerst zal kort een presentatie worden verzorgd waarin uitgelegd wordt hoe de werkgroep tot deze plannen is gekomen. Vervolgens komt een visuele presentatie van de tekening aan bod. Tenslotte kunnen mensen de tekeningen eens rustig bekijken en hun op- en aanmerkingen schriftelijk kenbaar maken aan de werkgroep. Die gaat er dan mee aan de slag om een definitieve schets te ontwerpen. 
In een later stadium zal de werkroep gaan nadenken over de te gebruiken materialen, verlichting, groen etcetera.
 
Eerst en vooral is de werkgroep nieuwsgierig naar de reacties op de schets en we nodigen alle belangstellenden dan ook graag uit op dinsdag 21 februari om 19:00u of 21:00u in het Dorpshuus.
 
 

Agenda

 
 Dinsdag 23 mei 2017
CDA Dorpenronde in Ledeacker

Het CDA bezoekt alle zeven dorpen van de gemeente Sint Anthonis om ideeën en opvattingen te polsen over wat er in de dorpen goed gaat en wat er nog beter kan. De bijeenkomst "Kansen Zien" voor de inwoners van Ledeacker vindt plaats op dinsdag 23 mei in 't Dorpshuus, van 20.00 tot 22.00 uur. De agenda voor deze avond: korte kennismaking met elkaar, interactieve quiz over de rol van de gemeente en inventarisatie van de ideeën die er leven in Ledeacker.
Bent u verhinderd en wilt u toch meedenken? Stuur gerust een mailtje met uw ideeën: kansenzien@cdasintanthonis.nl.

 
 Zaterdag 27 mei 2017
Ophalen oud ijzer

In verband met de kermis wordt het oud ijzer deze keer verzameld in een container op het kerkplein

 
 Zaterdag 27 mei 2017
Start kermis

Start van de kermis bij Oele Tôn's Gasterij met een gezellige Lekerse avond

 
 Zondag 28 mei 2017
Opening kermis

Opening van de terras om 14.00 uur op het terrein op de Stippent met gezellige middag en gratis koffie en thee. Het terras blijft open tot 19.00 uur en de bediening is dit jaar in handen van de buurtvereniging van de Dorpsstraat. Evenals vorig jaar is het de bedoeling de kermis gezamenlijk te openen rond 15.00 uur. Kinderen worden verzameld met de Sillybus die vanaf 13.30 start bij Fietsenhuis Theo Aben, via Kerkplein, Past. Van de Vaartweg, Speelveld Den Dries, De Nullen, Toven, De Quayweg en Hoenderstraat om op 14.45 uur aan te komen op het kermnisterrein. Om 15.30 uur is er een loterij voor alle aanwezige kinderen.

 
 Maandag 29 mei 2017
Kermisactiviteit

Tussen 18.30 en 19.30 uur draait het Rad van Fortuin. Alle aanwezige kinderen kunnen meedoen en leuke prijzen winnen.

 
 Dinsdag 30 mei 2017
Afsluiting kermis

Van 18.30 tot 19.30 uur gratis koffie, thee en ranja met om 18.45 uur een leuke loterij voor de kinderen.

 
 Woensdag 31 mei 2017
Busreis KBO

Vertrek 8.45 uur bij de kerk

 
Zondag 9 juli
Dorpsbarbecue

Start met koffie om 16.00 uur. Barbecue omstreeks 17.0 uur. Inschrijven vanaf juni via bankoverschrijving.

 
 10 september
Lekerse brunch door KBO en Hoenders

De Hoenders en KBO organiseren een brunch in 't Dorpshuus voor alle inwoners van Ledeacker. Noteer deze datum vast in je agenda.

 
 15/16/17/20/22/23/24 september
Toneeluitvoering bij de rômfabriek

Gezamenlijke toneeluitvoering van de Oplose, Westerbeekse en Ledeackerse toneelverenigingen op locatie Den Hoek.

 
 18 - 23 september 2017
Tennis & jeu de boulestoernooi

Vanaf 18 september beginnen de voorrondes weer van het Lekers gesloten tennistoernooi. De finales vinden plaats op zaterdag 23 september, wanneer zich ook het Lekerse jeu de boules toernooi zal afspelen.

 
 13 oktober 2017
Pubquiz

Gezellige vrijdag met pubquiz in 't Dorpshuus


Organiseert u een activiteit in Ledeacker? Plaats 'm dan ook in deze agenda! Stuur een mailtje naar webmaster@dorpsvereniginghetleker.nl en uw evenement komt in deze kalender te staan.