actuele nieuwsbrief       

De dorpsvereniging in het dorp

Op deze website treft u informatie aan van en over Dorpsvereniging 't Leker en het dorp Ledeacker.

Activiteiten en evenementen in Ledeacker, ontplooid door de dorpsvereniging of door de andere verenigingen van het dorp, worden hier vermeld. De focus ligt daarbij op 't Dorpshuus, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

De juli 2019 uitgave van 't Lekers Nieuws is hier te lezen.

Laatste nieuws


23/06/2019
 
 

Update van de reconstructie van de Dorpsstraat. 

Omleidingen Ledeacker vóór 20 juli ten einde

RSS De omleidingen bij Ledeacker, die moesten worden ingesteld vanwege de reconstructie van de N602, zijn binnen een maand ten einde. Vanaf 20 juli, het begin van de bouwvak in Zuid-Nederland, wordt de weg opengesteld en kan al het verkeer weer door Ledeacker. Tijdens de werkzaamheden die later in Sint Anthonis aan de N602 moeten gebeuren, zijn er meer mogelijkheden voor de instelling van omleidingen.

“Wij begrijpen dat het zowel voor de inwoners van Ledeacker als voor mensen die normaal gebruik maken van deze weg vervelend is dat ze steeds om moeten rijden. Maar het is onze plicht als gemeente geschikte en veilige omleidingen te kiezen”, zegt wethouder Huub Bellemakers. “Daarnaast hebben we te waken over de veiligheid van de mensen die aan de weg werken.” Ledeacker was en is in het hele project voor de bereikbaarheid een knelpunt, omdat hier geen mogelijkheden zijn om verkeer verantwoord om te leiden. Wel is de weg steeds open voor fietsers en voetgangers. “Daar hebben we soms moeten improviseren, maar het is steeds gelukt.” Bellemakers: “We hopen op begrip bij onze inwoners voor de tijdelijke overlast en doen ons uiterste best om die zoveel mogelijk te beperken. Heeft u een probleem, geeft het door aan ons meldpunt (vragen@n602.nl), dan proberen we samen met de projectorganisatie een oplossing te vinden.”

Openstelling
De aannemer vordert met de werkzaamheden in Ledeacker. Vanaf de afslag Hoenderstraat tot aan de inrit naar autobedrijf Coopmans is de weg klaar. Momenteel wordt er gewerkt in het laatste stukje van de weg, het werkvak tussen de afslag Nullen en de flitspaal ter hoogte van restaurant ‘Tussen Harrie & Toon’. Volgens planning wordt het werk in dit laatste werkvak op 19 juli afgerond. “Het goede nieuws is dat de doorgaande weg dan vanaf 20 juli voor alle verkeer kan worden opengesteld”, aldus Bellemakers. De openstelling tijdens de bouwvak (22 juli t/m 9 augustus) is niet alleen prettig voor de inwoners, maar ook voor de vakantiegangers en recreanten die in de zomer naar de gemeente Sint Anthonis komen. Tijdens de werkzaamheden in Sint Anthonis, die het sluitstuk van de reconstructie vormen, zijn er volgens de wethouder meer en betere kansen om omleidingen in te stellen dan in Ledeacker.

Omleidingen
Passage van auto’s door het huidige werkvak is tot 20 juli onmogelijk, omdat de weg is opengebroken voor de aanleg van het nieuwe hemelwaterriool. Net als tijdens de afgelopen maanden is het verkeer aangewezen op de officiële omleidingen. De route Noordkant-Ledeackersestraat-Sassekamp, tot voor kort veel gebruikt als sluiproute, is alleen beschikbaar voor bestemmingsverkeer. “Deze weg is op meerdere plaatsen stuk gereden en niet geschikt voor veel verkeersbewegingen. Daarom hebben we hier borden laten plaatsen.” Tot aan de bouwvak gelden de officiële omleidingen via de A73 of de Middenpeelweg. De geadviseerde routing is via de bekende gele borden aangegeven.Lees hier alles over de reconstructie. Bekijk hier de gemeentelijke infopagina »

 


18/03/2019  

't Lekers Hof
Op de hoek van Den Dries en Den Akker in Ledeacker is 't Lekers Hof, een woonhof met levensloopbestendige woningen gepland. Het plan bestaat uit 12 duurzame koopwoningen. Lees meer »
Op de tweede inloopavond werden de resultaten van het verkeerskundig onderzoek en de aangepaste opzet van het bouwplan gepresenteerd.


11/12/2018   Collectief zonnedak LedeackerIedereen kan meedoen aan het Lekers collectief zonnedak; er zijn vele redenen om te participeren. Lees meer ».
Download hier de hele presentatie

01/11/2018   Klik hier voor een verslag van de 'Vitale Kernen' bijeenkomst op 29 oktober.

18/04/2018   Buurkracht Ledeacker. 
Er is een website ingericht voor de verduurzaming van Ledeacker. Kijk op Buurkracht Ledeacker

 

 

Via het menu hierboven komt u op de uiteenlopende pagina's op deze site, zoals de vele foto-albums uit het recente verleden, de pagina's voor 't Dorpshuus, de speciale Lekerse pagina's en de nieuwssectie.

Hebt u zelf een bijdrage voor deze website, in de vorm van foto's, een filmpje of tekst, aarzel dan niet om uw ervaringen te delen en stuur de bestanden naar
webmaster(at)dorpsvereniginghetleker.nl. Uiteraard wordt van elke ingezonden bijdrage bekeken of de inhoud strookt met de identiteit van de website.

Dorpsvereniging t Leker

Klik hier om direct deze website aan uw favorieten toe te voegen.

  

Agenda

woensdag 10 juli 2019
Fietstocht KBO

KBO fietstocht, vertrek 13.30 uur bij de kerk 

 
zaterdag 27 juli 2019
Inzamelen oud papier / oud ijzer op de Stippent
 
woensdag 14 augustus 2019
Fietstocht KBO

KBO fietstocht de gehele dag, vertrek 9.30 uur bij de kerk 

 
15 tot 17 augustus 2019
Jeugdkamp groep 3 t/m groep 8
 
zaterdag 31 augustus 2019
Inzamelen oud papier / oud ijzer op de Stippent
 
woensdag 11 september 2019
Fietstocht KBO

KBO fietstocht, vertrek 13.30 uur bij de kerk 

 
23 t/m 28 september 2019
Lekers gesloten tennistoernooi
 
vrijdag 27 september 2019
Puberactiviteit

Ook dit jaar hebben we weer een leuke activiteit voor de Lekerse pubers in petto. Zit je het nieuwe schooljaar in de brugklas, 2e, 3e of 4e geef je dan snel op! We gaan op vrijdagmiddag 27 september zwemmen bij Heijderbos (ca. 15.30 uur verzamelen). We vragen voor deze activiteit een eigen bijdrage van € 5,-. Als je mee wilt, geef je dan vóór 1 september op. Geef een enveloppe met je naam en € 5,- af bij: Mieke Cornelissen, De Quayweg 2, tel: 0485-371264 of 06-22176074.

 
zaterdag 28 september 2019
Lekers gesloten jeu de boulestoernooi
 

Organiseert u een activiteit in Ledeacker? Plaats 'm dan ook in deze agenda! Stuur een mailtje naar webmaster@dorpsvereniginghetleker.nl en uw evenement komt in deze kalender te staan.