Lekerse vlag
Minimaliseren

De Lekerse vlag is verkrijgbaar bij doe-het-zelfzaak Hubo Ledeacker aaan de Dorpsstraat 24, 5846 AA Ledeacker, tel. 0485-382040.

Lekerse vlag

Afdrukken  

Agenda


Organiseert u een activiteit in Ledeacker? Plaats 'm dan ook in deze agenda! Stuur een mailtje naar webmaster@dorpsvereniginghetleker.nl en uw evenement komt in deze kalender te staan.


30 april, 24 mei, 8 juni 2016
Inschrijfavonden glasvezelnet

Inschrijfavonden LVCNet glasvezelaansluiting in 't Dorpshuus, met aanwezigheid van de ambassadeurs. Vragen kunt u ook per e-mail stellen via glasvezel@dorpsvereniginghetleker.nl.
· zaterdag 30 april   10:00 - 12:00u
· dinsdag 24 mei      19:30 - 21:30u
· woensdag 8 juni    19:30 - 21:30u

 
 4 mei 2016
Dodenherdenking

De gezamenlijke dodenherdenking van de gemeente Sint Anthonis wordt dit jaar op woensdag 4 mei georganiseerd door dorpsvereniging 't Leker. Vanaf 18.30 uur is er een samenkomst in ‘t Dorpshuus met een kopje koffie. Hierna volgt een stille tocht door het dorp die wordt afgesloten met een plechtigheid bij het kunstwerk op het pleintje bij de kerk, waarna 2 minuten stilte in acht wordt genomen.

 
 8, 9 en 10 mei 2016
Kermis Ledeacker

Op 8, 9 en 10 mei is het weer kermis in Ledeacker. De Kermiswerkgroep is alweer druk bezig om een leuk programma in elkaar te zetten. Geen kermis zonder bezoekers, dus noteer alvast de data in de kalender.

 
 zondag 22 mei 2016
Kakelbond jeugdvoorstelling

"Rover John en de lege schatkist" is een jeugdtoneelvoorstelling die wordt gespeeld door De Kakelbondjes. De regie is in handen van Joris Brukx. Er zijn twee voorstellingen, om 14.00u en om 16.00u in 't Dorpshuus te Ledeacker. Kaartjes a € 3,50 ( incl. een glaasje ranja) zijn verkrijgbaar bij Hubo/ Novy en Hendriks kantoorartikelen, of via mail reserveren: kakelbond@live.nl

 
 9 juli 2016
Schoolreünie en Open Dag

Nu de Lekerse Willem Christiaansschool definitief gaat sluiten, is het tijd voor een Open Dag en een reünie. Die vindt plaats op zaterdag 9 juli vanaf 10:00u. Een uitgebreid programma volgt nog. 

 
 19 t/m 24 september 2016
Tennis/Jeu de Boulestoernooi

De datum voor het jaarlijkse Lekerse tennis- en jeu de boulestoernooi is al bekend: 19 t/m 24 september 2016. Save the date!

 

Laatste nieuws


Zonnepanelen op Dorpshuus

2 APRIL - ’t Dorpshuus is voorzien van zonnepanelen. Een flinke investering, maar door de financiële steun van de gemeente, de Rabobank en de firma Jenniskens is het een verantwoorde besteding. Met de zonnepanelen hopen we zo’n 15% rendement te halen en over pakweg 7-8 jaar hebben we gratis stroom in ons Dorpshuus.

zonnepanelen op dorpshuus ledeacker


Verlichting in bomen aangebracht

2 APRIL - Zaterdag 2 april hebben Jos van Dommelen, Gijs Verhoeven, Tien Jans, Bert Aarts en Henk Kempen een aantal bomen op het schoolplein voorzien van kerstverlichting. ’t Leker zal aan het eind van het jaar weer sfeervol verlicht zijn. Kijk hier voor meer foto's.


Man van 't Jaar

31 JANUARI 2016 - Tijdens de Bonte Avond van CV De Hanen werd Bert Aarts uitgeroepen tot Man van 't Jaar 2016. Bert voert al jaren diverse activiteiten uit voor de dorpsgemeenschap. Zo is hij penningmeester en spelend lid van de Lekerse Klinkers en tevens sleutelbeheerder van 't Dorpshuus.

 Bert Aarts man van het jaar Ledeacker


't Lekers Nieuws

16 JANUARI 2016 - Na het verdwijnen van het parochieblaadje is er een nieuw initiatief ontplooid met de naam 't Lekers Nieuws. ’t Lekers Nieuws verschijnt elke eerste donderdag van de maand. Berichten en stukjes kunnen aangeleverd worden tot de vrijdag ervoor.
Alle verenigingen uit ’t Leker kunnen gebruik maken van ’t Lekers Nieuws als medium om iedereen op de hoogte te brengen van hun plannen en activiteiten. De nieuwe werkgroep bestaat uit Kitty Huijbers, Angélique van den Hout, Toos Peeters en Han Pasman.
Er zijn twee manieren waarop u informatie kunt aanleveren: U stuurt een mailtje naar lekersnieuws@gmail.com of u laat een berichtje achter in de brievenbus van Kitty Huijbers, Vrijstraat 16. Het is niet de bedoeling dat er advertenties of ingezonden brieven geplaatst worden.
Ook het nieuws van de dorpsvereniging zal voortaan in 't Lekers Nieuws verschijnen. Dat betekent dat de nieuwsbrief oude stijl niet of nauwelijks nog zal verschijnen. Op deze site zullen de uitgaven van 't Lekers Nieuws ook digitaal gepubliceerd worden.
De tweede editie kunt u hier lezen.