Foto's 2018
Zoeken Tags

Inwijding Catharinakapel

Tientallen inwoners en oud-inwoners waren naar het kerkplein gekomen. Pastoor van der Sluis heeft de kapel ingezegend en de bijna 99-jarige Zr. Albertha Bardoel is als eerste over de rode loper gegaan om de deur te openen. De 6-jarige Suus Rongen heeft de eerste brandende kaars bij Maria gebracht. Ondertussen klonk het Ave Maria gezongen door Dorthy Hoenselaar-Peters. Tot slot heeft meester-verteller Martien Mahler drie legendes van Catharina verteld.

Toen de Catharinakerk bijna drie jaar geleden haar deuren sloot, moest Ledeacker het zonder kerkgebouw stellen. Een actieve werkgroep ging meteen aan de slag met tekeningen en schetsen om de sacristie om te vormen tot een kapel die vanaf het kerkhof toegankelijk zou zijn. Dat was geen gelukkige locatie. Eind vorig jaar kwam het voorstel de kapel in te richten achter in de gesloten kerk. "We waren erg blij met deze optie en gingen vlot van start om een en ander te kunnen realiseren. Het was meteen duidelijk dat de kapel zou komen in de achterste koepel van de zijbeuk links", laat de werkgroep weten.

Dankwoord Frans van Spreeuwel

DANK wil ik uitspreken aan die mensen die zich hebben ingezet om de kapel te realiseren zoals die nu geworden is in de kerk van het Leker. Oprecht verrast was ik toen ik de kapel bezocht enige dagen na de opening. Tijdens de opening kon ik er jammer genoeg niet bij zijn vanwege gezondheidsperikelen, maar onder heel veel dank had ik eerder al een uitnodiging ontvangen.
Onder de indruk was ik vanwege de uiterst fraaie verbouwing en inrichting van die kapel. Er is heel veel werk verricht en met succes! Meer dan mijn oprechte complimenten aan de leden van de werkgroep en al diegenen, die actief betrokken zijn geweest om deze kapel, tot wat het nu geworden is, te realiseren.
Het kruisbeeld, wat ik natuurlijk goed terug kende vanuit de kerk en dat geldt tevens voor het Catharina beeld aan de muur... en het centrale beeld van Maria met kind. Dat sprak mij meteen aan juist vanwege voor mij de "sobere" stijl en fijn gevoelige uitstraling... not overdone, maar in alle bescheidenheid helemaal mooi en goed in mijn ogen.
De inrichting met enkele bidstoelen en bank en de mogelijkheid om een kaarsje te ontsteken... werkelijk aan alles is gedacht. Een fraai afsluitend hek... in een woord: geweldig!
Ook dit laat weer eens zien hoe levendig en vitaal de inzet van mensen zijn kan. En zo heb ik eerder het Leker leren kennen en ervaren. Ook het Leker heeft een warm plekje in mijn hart behouden en dat kan ik nu nog eens even laten weten middels de mooie, nieuwe kapel. Alle goeds!

Fr. van Spreeuwel, oud-pastoor

zondag 2 februari 2020
Kaartverkoop bonte avond

Start van de kaartverkoop voor de bonte avond in 't Dorpshuus, 10.30 uur

woensdag 5 februari 2020
Kienen KBO

Kienen KBO in 't Dorpshuus, aanvang 14.00 uur

zondag 9 februari 2020
Gezamenlijk eten KBO

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur

woensdag 12 februari 2020
Wandeltocht KBO

Wandeltocht KBO. Vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus.

zaterdag 15 februari 2020
Bonte avond

Bonte avond cv De Hanen in MFC Oelbroeck, aanvang 20.00 uur

donderdag 20 februari 2020
Inloopmiddag KBO

Inloopmiddag KBO, aanvang 14.00 uur in 't Dorpshuus

vrijdag 21 februari 2020
Schoolcarnaval

Schoolcarnaval op De Leander, aanvang 8.30 uur

vrijdag 21 februari 2020
Sleuteloverdracht carnaval

Sleuteloverdracht door de burgemeester aan alle prinsen uit de gemeente Sint Anthonis. Dit jaar in Stevensbeek.

zaterdag 22 februari 2020

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur

woensdag 11 maart 2020
Wandeltocht KBO

Wandeltocht KBO. Vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus.

woensdag 18 maart 2020
Vergadering KBO

Voorjaarsvergadering KBO in 't Dorpshuus.

donderdag 19 maart 2020
Inloopmiddag KBO

Inloopmiddag KBO. Aanvang 14.00 uur in 't Dorpshuus.

zaterdag/zondag 9/10 mei 2020
Kermis Ledeacker