actuele nieuwsbrief       

De dorpsvereniging in het dorp

Op deze website treft u informatie aan van en over Dorpsvereniging 't Leker en het dorp Ledeacker.

Activiteiten en evenementen in Ledeacker, ontplooid door de dorpsvereniging of door de andere verenigingen van het dorp, worden hier vermeld. De focus ligt daarbij op 't Dorpshuus, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

De april 2020 uitgave van 't Lekers Nieuws is hier te lezen.

 

Laatste nieuws


15/3/2020  

Dorphuus gesloten
Het besluit om het Dorpshuus te sluiten in verband met het COVID-19 / Coronavirus kwam zondagavond 15 maart plotsklaps, en natuurlijk niet van harte. Maar dit is vanuit overheidsbevel gekomen. Kijk ook hier.
De veelbelovende voorstellingen van Toneelvereniging Kakelbond zijn uitgesteld; de leden van KBO afdeling Ledeacker kunnen niet meer bij elkaar komen; vergaderingen of bijeenkomsten in het Dorpshuus gaan tot nader order niet meer door. We weten dat dit impact heeft op het verenigingsleven en de samenleving in het mooie Ledeacker. Maar we hopen op jullie begrip.
Het zijn bijzondere tijden. (Bijna) niemand van onze generaties heeft dit ooit meegemaakt. Niemand weet op dit moment hoe lang het gaat duren. Maar we vertrouwen erop dat hiermee de crisis goed wordt opgelost.
Tot slot dit verzoek: let een beetje extra op elkaar deze tijd. En let een beetje op jullie naasten in de buurt of jullie omgeving. Soms kan dit met een kort telefoontje, een berichtje in de buurt-app, elkaar via social media te ondersteunen, of gewoon bij de voordeur of met de hond uitlaten even een gesprekje aangaan.
Tot snel,

Twan, Twan, Jels, Jeroen, Lion, Paulette en Marijntje,
Bestuur dorpsvereniging ’t Leker.


10/3/2020  

Pagodetenten LedeackerNieuwe pagodetenten te huur
Dorpsvereniging 't Leker heeft pagodetenten te huur. Lekerse verenigingen, Lekers bewoners en mensen buiten Ledeacker kunnen deze tenten huren. Contactpersonen hiervoor zijn Jo en Henriette van Diessen. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0485-384079. Kijk hier voor meer informatie »


6/3/2020  

Minibieb in 't Leker
Per eind februari 2020 is van start gegaan De Lekerse Minibieb voor alle lezers van 't Leker en daarbuiten. Hier kunt u gratis boeken lenen en/of ruilen. Ook de inbreng van 'nieuwe' boeken is uiteraard van harte welkom. Eventuele vragen/opmerkingen kunt u kwijt in het bezoekersboekje in de Minibieb en verder op facebook "De Lekerse Minibieb". De Minibieb is te vinden aan de Stippent 11A.


6/3/2020  

zuster BardoelMaria Albertha Bardoel overleden
Op donderdag 6 februari is Zuster Albertha Bardoel in het St. Jozefklooster in Schijndel overleden in de leeftijd van 100 jaar. Haar afscheidsviering was op dinsdag 11 februari in de kloosterkapel en daarna is zij begraven op het Congregatiekerkhof in Schijndel-Wijbosch. Zuster Albertha was een trouwe behulpzame vrouw op wie men kon rekenen. Ze was klein maar dapper en heeft zich met hart en ziel ingezet voor het welzijn van velen. We wensen haar familie heel veel sterkte met dit verlies.

Onlangs nog vierde zuster Maria Albertha Bardoel haar 100e verjaardag in het Moederhuis van de Zusters van Liefde te Schijndel. Voor die gelegenheid kreeg ze een fotoboek aangeboden met foto’s en teksten die een beeld geven van haar leven, op de Brabantse boerderij en, sinds 1946, in het klooster. Behalve een persoonlijk portret biedt het boek ook een tijdsbeeld van het traditionele boerenleven en van het klassieke kloosterleven, werelden die intussen vrijwel verdwenen zijn. Mocht je belangstelling hebben, dan is dit de link naar dit fotoboek


02/01/2020  

Bouwproject 't Hofje in 't Leker
't Hofje LedeackerOp 16 december hebben gemeente en Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V., de koopovereenkomst voor 't Hofje Ledeacker getekend. Daarmee kan de ontwikkelaar 12 levensloopbestendige woningen aan Den Dries gaan bouwen. In het afgelopen jaar zijn de plannen hiervoor al besproken met omwonenden en geïnteresseerden. De reacties op het plan zijn positief. Voor de projectontwikkeling het project is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. In het tweede kwartaal van 2020 gaan de woningen in de verkoop. De verwachting is dat de bouw eind 2020 start. De woningen zijn levensloopbestendig en worden gebouwd in de vorm van een woonhof. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor senioren. Iedere woning heeft een eigen parkeerplaats op het binnenterrein en daarnaast worden een aantal openbare parkeerplaatsen aangelegd. De ontwikkelaar heeft goed geluisterd naar opmerkingen vanuit de gemeenschap uit de omgeving. Lees meer »


05/12/2019  

Kunstmuur Ledeacker dorpshuusAanmelden voor Wall of Artists in 't Dorpshuus
Van meerdere mensen is de vraag gekomen of zij hun kunstwerken/schilderijen mogen tentoonstellen in 't Dorpshuus. De muur tegenover de garderobe heeft een zodanige metamorfose ondergaan dat er nu geexposeerd kan worden. Kunstenaars krijgen per toerbeurt de gelegenheid om gedurende 2 maanden hun 'pareltjes' tentoon te stellen. Wil je je ook aanmelden om je werk te exposeren op de 'Wall of Artists', geef je dan op door een email te sturen naar kunst@dorpsvereniginghetleker.nl. Op deze wand is ook een lijst bevestigd waar de exposant informatie kwijt kan over zijn/haar werk. We zijn blij met onze eerste exposant Nijs van Vught. We wensen hem veel succes toe en iedereen veel kijkplezier.


06/11/2019  

't Leker Live!  Dorpsfeest juli 2010
Save the date: 4 juli 2020 - Reden voor een feestje! Waarom? Omdat 't Dorpshuus al 10 jaar bestaat. Omdat het mooie kerk- en schoolplein (bijna) zo mooi zijn opgeleverd. Er zijn een aantal enthousiaste deelnemers in beweging om op 4 juli 2020 een mooi regionaal festival met feest en muziek op het dorpsplein neer te zetten. Dit in samenwerking met vele Lekerse talenten, zowel organisatorisch als muzikaal. Over het hoe en wat lezen jullie in de aankomende edities van 't Lekers Nieuws. Houden jullie deze datum alvast vrij in jullie agenda?


06/11/2019  

Pinnen? Ja, graag
Ook de Dorpsvereniging gaat met de tijd mee. Sinds kort hoef je niet meer op zoek naar kleingeld, maar kun je pinnen in 't Dorpshuus. Er hangt een duidelijke instructie bij, dus voor iedereen is het vanaf nu mogelijk om met het plastic kaartje te betalen.


28/10/2019  

Notulen jaarvergadering
De notulen van de jaarvergadering van 8 mei 2019 staan online. Lees meer »


11/12/2018   Collectief zonnedak LedeackerIedereen kan meedoen aan het Lekers collectief zonnedak; er zijn vele redenen om te participeren. Lees meer ».
Download hier de hele presentatie

18/04/2018   Buurkracht Ledeacker. 
Er is een website ingericht voor de verduurzaming van Ledeacker. Kijk op Buurkracht Ledeacker

Via het menu hierboven komt u op de uiteenlopende pagina's op deze site, zoals de vele foto-albums uit het recente verleden, de pagina's voor 't Dorpshuus, de speciale Lekerse pagina's en de nieuwssectie.

Hebt u zelf een bijdrage voor deze website, in de vorm van foto's, een filmpje of tekst, aarzel dan niet om uw ervaringen te delen en stuur de bestanden naar
webmaster(at)dorpsvereniginghetleker.nl. Uiteraard wordt van elke ingezonden bijdrage bekeken of de inhoud strookt met de identiteit van de website.

Dorpsvereniging t Leker

Klik hier om direct deze website aan uw favorieten toe te voegen.

Agenda

Alle activiteiten in 't Dorpshuus zijn tot nader order opgeschort

 
zaterdag 25 april 2020
Inzamelen oud papier/oud ijzer

's Ochtends inzameling oud papier en oud ijzer op de Stippent tot 12.00 uur.

 
zaterdag 30 mei 2020
Inzamelen oud papier/oud ijzer

's Ochtends inzameling oud papier en oud ijzer op de Stippent tot 12.00 uur.

 
zondag 3 juli 2021
't Leker Live

Ook dit dorpsfeest op het plein is uitgesteld tot volgend jaar.

leker live

 

Organiseert u een activiteit in Ledeacker? Plaats 'm dan ook in deze agenda! Stuur een mailtje naar webmaster@dorpsvereniginghetleker.nl en uw evenement komt in deze kalender te staan.